Färskostfyllda kycklingrullar i tomatsås med risoni
Vet ni vad? Receptet vi testade igår var supergott så jag tänkte att jag kunde dela med mig! :)
Vi hittade det på Coop och det är så smidigt för när man handlar mat på deras hemsida så kan man liksom köpa färdiga recept så alla varor läggs i varukorgen, superbra! Om man ändrar antalet portioner man ska laga får man dock hålla koll, jag ändrade den här maträtten till 2 portioner först när jag skulle beställa och då byttes kycklingen ut mot kattmat, hahaha! Så ha lite koll på det om ni beställer! ;)
Men här är receptet i alla fall:
Färskostfyllda kycklingrullar i tomatsås med risoni - 4 portioner
Ingredienser:
- 500 g tunt skivade kycklingfiléer
- 1 tsk salt
- 0.5 tsk nymalen svartpeppar
- 150 g färskost vitlök/örter
- 1 msk olivolja
- 400 g färdig pastasås
- 1 dl vatten
- 3 dl risoni
- 40 g parmesanost, finriven
- 2 msk olivolja
- 1 kruka färsk basilika
Så här gör du:
-
Lägg ut kycklingskivorna på en skärbräda och krydda med hälften av saltet och pepparn. Lägg en sked färskost på den bredaste delen och rulla ihop.
-
Hetta upp olja i en stekpanna och lägg i rullarna med skarven nedåt. Krydda med resterande salt och peppar.
-
Vänd och stek runt om när det blivit en fin stekyta under. Häll tomatsås och vatten i stekpannan och sänk värmen. Låt sjuda, gärna under lock, 10–15 min.
-
Koka risonin enligt anvisning på förpackningen. Vänd ner parmesan, olja och strimlad basilika. Garnera även kycklingen med basilika vid servering.
MUUUUUMS! :)